A megyében is sok gyermek maradt árván a koronavírus-járvány miatt. A Somogy Megyei Közgyűlés elnöke egy keddi sajtótájékoztatón elmondta: az április végi adatok szerint Somogyban 11 családban okozott tragédiát a koronavírus járvány: 22 gyermek maradt árván, vagy félárván. A köztársasági elnök az ő megsegítésükre egy alapítványt hívott életre. Ehhez Somogy, Tolna és Baranya önkormányzata egy-egy millió forinttal csatlakozott.

null

A szervezet célja nem egyszeri támogatást nyújtani, hanem végig kísérni az érintett gyerekek, fiatalok életét egészen addig, amíg munkába nem állnak. Most az állampolgárok segítségét kérik.

A Somogy Megyei Közgyűlés elnöke, Bíró Norbert elmondta: a megyei önkormányzat a somogyi települések segítségével méri fel, hogy hol maradtak árván gyerekek, mik az igényeik, hogyan tudnak segíteni.

Áder János és felesége, Herczegh Anita kezdeményezéséhez a Megyei Jogú Városok Szövetsége is csatlakozott. A szervezet elnöke, Szita Károly valamennyi nagyváros felé azt a kérést fogalmazta meg, hogy a következő években több millió forinttal támogassák a szervezet működését. Kaposváron cégvezetők és vállalkozók is jelezték már, hogy segíteni fognak.

A Regőczi Alapítványt Áder János köztársasági elnök hozta létre azzal a céllal, hogy hosszú távú és személyre szabott gondoskodást biztosítson azoknak a gyermekeknek, akik a világjárvány idején elvesztették egyik vagy mindkét szülőjüket.

Olyan támogatást biztosít, amely tartós megoldást jelenthet mindaddig, amíg a gyermek nagykorú lesz, befejezi tanulmányait, munkába áll és képes saját magáról gondoskodni.

A Regőczi István Alapítvány a Koronavírus Árváiért bankszámlaszáma:
11705084-21448492

Címkék: árvák, covid, somogy megyei közgyűlés, koronavírus, politika