Gyurcsány Ferenc szerint a magyar kormány felelős azokért, akik az elmúlt hetekben a koronavírus világjárvány miatt haltak meg. A DK elnöke a Parlamentben napirend előtti felszólalásában kérte számon a kormánypárti képviselőkön a korábbi járványügyi intézkedéseket: „Nem az a kérdés - mondom az államtitkár uraknak - hogy az oltással jól állunk-e. Szerintem igen. És én is, akit beoltottak, azt mondom flottul ment. Az a kérdés, hogy korábban mit csináltak” - fogalmazott Gyurcsány Ferenc.

A DK fekete zászlót is kitűzött az Országházra a napokban, az ellenzéki pártokkal közösen pedig gyertyát is gyújtottak a Parlament előtt.

A kormánypárt szerint ugyanakkor furcsa, hogy épp az a baloldal kampányol most a gyásszal, akik korábban hónapokig a vakcinák ellen hangoltak, miközben az oltások jelentik az egyetlen megoldást. Dübörög a baloldal halálkampánya - mondta videóüzenetében Perlaki József. A kaposvári önkormányzati képviselő szerint a baloldal számára az emberi élet nem érték, hanem eszköz egy politikai kampányban: „Ne legyen senkinek illúziója: a baloldalt nem érdekli a gyászolók fájdalma, a baloldal célja nem a magyar emberek életének megvédése, hanem a hatalomba való visszakapaszkodás.”

 

A baloldali politikusok eközben továbbra sem hajlandóak visszavonni a keleti vakcinák elleni még januárban benyújtott országgyűlési határozati javaslatukat, amelyben 50 baloldali politikus követeli a keleti oltóanyagok betiltását.

Címkék: kormánypárt, Perlaki, Gyurcsány, kampány, baloldal, vakcina, oltás, politika