2020 szuper évnek indult, amelynek terveit aztán átírta a koronavírus – mondta Szita Károly polgármester.

A 2021-es költségvetésben az egészségvédelem és a munkahelyek megőrzése a legfontosabb. Kaposvár ennek a két célnak rendel alá mindent.

A város 2,1 milliárd forintos bevételkieséssel számol az adócsökkentések, az iparűzési adó lefelezése kapcsán. Ez ugyanakkor a munkaadókat és a vállalkozásokat, ezen keresztül pedig a helyi gazdaságot segíti és erősíti – mondta Szita Károly.

A koronavírus többek között azért nem okozott nagyobb károkat Kaposváron, mert a beruházások a járvány idején sem álltak le, munkahelyeket mentve meg ezzel. Ekkor épültek meg az új ipari parkok, a közlekedési központ és a szennyvíztelep is. Idén pedig folytatódnak többek között a Desedánál és Szentjakabon. Kaposvár polgármestere szerint a cél az, hogy ismét elérjük a 2020-as év eleji számokat, amikor szinte megvalósult a teljes foglalkoztatottság.

Szita Károly hangsúlyozta: a büdzsé kapcsán az önkormányzat együtt akar működni a polgárokkal, a munkaadókkal, a kormánnyal és a baloldali pártokkal is. Ez utóbbiak képviselői közül volt olyan, aki nem támogatta a rendeletet és olyan is, aki véleményt sem nyilvánított a költségvetés kapcsán. A  városvezető úgy fogalmazott: olyan érzése van, mintha a baloldali politikusok inkább a vírusnak szurkolnak mint az embereknek.  

OLTASSA BE MAGÁT ÖN IS!

Címkék: szita károly, költségvetés, videó, politika, kaposvár