Polgármestert választanak vasárnap a Somogy megyei Balatonszabadiban, az időközi voksoláson két független jelölt indul a tisztségért. Az időközi választás kiírására azért volt szükség, mert az októberi önkormányzati választáson szavazategyenlőség alakult ki: mindkét polgármesterjelölt 535 érvényes voksot kapott, 45,18 százalékos részvétel mellett.

A Nemzeti Választási Iroda honlapján olvasható adatok szerint a tisztségért vasárnap két független jelölt, Hosszú-Kanász Eszter és Király Kálmán verseng. A község mintegy 2400 választópolgára reggel hat és este hét óra között, négy szavazókörben voksolhat.

Kazsokon szintén az urnák elé járulhatnak a választópolgárok vasárnap. Az NVI közlése szerint a tisztségért három független jelölt, Boldog Géza, Illés Béla és Károlyi Krisztián verseng, rájuk a Kaposvárhoz közeli település 244 választópolgára reggel hat és este hét óra között, egy szavazókörben voksolhat. Az időközi választásra azért van szükség, mert Kazsok tavaly októberben megválasztott polgármestere, Jámbor István (Fidesz-KDNP) lemondott tisztségéről.

Címkék: balatonszabadi, polgármester, választás, politika