- Szita Károly kezdeményezte az ország összes polgármesterénél, hogy álljanak ki a magyar kormány migrációs politikája mellett - így kezdte mai sajtótájékoztatóját a térség országgyűlési képviselője, utalva arra a nagyszabású konferenciára, amelyet pénteken szerveztek a fővárosban.

Gelencsér Attila arról is beszélt: Magyarország ma az egyik legbiztonságosabb állam, Kaposvár pedig az ország egyik legbiztonságosabb városa. A településvezetők ezt a biztonságot szeretnék megőrizni.

- Ide ma csak olyan polgármestereket hívtam, akik vállalták, hogy határoztatot terjesztenek elő a bevándorlás szervező irodákkal kapcsolatban - tette hozzá Gelencsér Attila.

null

A mai fórumon húsz, Kaposvár környéki település polgármestere vett részt. Mindannyian azt mondták: nem kérnek a bevándorlás szervező irodákból.

A polgármesterek szerint fontos az is, hogy a településen élők maguk dönthessenek arról, akarnak-e bevándorlókat vagy sem.

A településvezetők azt is hangsúlyozták: összefogásukra már csak azért is szükség van, mert az Európai Parlament egy tavaly novemberben elfogadott határozata konkrétan azt tartalmazza, hogy a civil szervezetek aktívan vegyenek részt a bevándorlás szervezésében.

Erre a célra pedig jelentős összegeket is kaphatnak.

Címkék: bevándorlás szervező iroda, tiltakozás, gelencsér attila, politika