Már 23. alkalommal rendezik meg Kaposváron a jogi beszélgetéseket. A két napos eseményen a szakemberek itt beszélhetik meg a legaktuálisabb jogi kérdéseket.

- Mindig a legaktuálisabb kérdésekben kérjük azoknak a véleményét, akik a legjobbak a szakmában. Ebből a város is, a kaposváriak is, az itt dolgozó közigazgatási, igazságügyi szervek vezetői is, és szervezetek dolgozói is profitálnak - mondta a város főjegyzője, Kéki Zoltán.

Az Országos Bírósági Hivatal elnöke Handó Tünde előadásában a bíróság és az emberek közötti bizalom fontosságáról, valamint azok szolgáltatási rendszerének megújításáról beszélt.

- Akik regisztrálnak azok polgári ügyekben már SMS, email üzenetet kaphatnak arról, hogy közeledik a tárgyalási határnap, hogy az ellenféltől beadvány érkezett. Nem kell bemenni a bírósági irodákba, hanem internetes felületen nézegethetik, hogy mi történt az aktájukban - foglalta össze Handó Tünde.

A két napos konferencián több közjogi méltóság is képviseltette magát.
A két napos konferencián több közjogi méltóság is képviseltette magát.

Darák Péter is visszajáró vendége a jogi beszélgetéseknek. A Kúria elnöke "Jogelvek és hatékonyság" témában tartott előadást.

- Egy jó bíró személye nélkül semmilyen jogrendszer nem lehet hatékony és nagyon fontos az, hogy az utóbbi időben születtek olyan törvények, amelyek építenek a bíró mérlegelési jogára, a bíró értékelő tevékenységére, tényállás megállapítási képességeire - árulta el a Kúria elnöke, Darák Péter.

A tervek szerint a jogi beszélgetéseket jövőre is megrendezik a somogyi megyeszékhelyen.

Címkék: jogi, beszélgetés, politika, kaposvár