Munkahelyteremtés és gazdaságfejlesztés. A kormány szándékai szerint leginkább ezeket támogatják majd a következő hét éves pénzügyi ciklus uniós támogatásaiból.

"A gazdasági növekedés, a termelésbővülés, az exportorientált gazdasági struktúra mellett az ország szempontjából az a legfontosabb, hogy minél több ember legális foglalkoztatásban részesüljön. Tehát az a cég, amelyik kézimunkaigényes, nagy hozzáadott értékkel működő vállalkozást hoz létre, vagy vállalati profilt vesz fel, az mindenképpen számíthat akár Kaposvár, akár az ország támogatására" - mondta Lázár János. 

null

Lázár János a Megyei Jogú Városok Szövetségének kétnapos ülésén azt is mondta: szolgáltató típusú önkormányzatokra van szükség. Olyanokra, amelyek a tervezéskor figyelembe veszik a helyi vállalkozók igényeit és a térségi adottságokat.

"Két része lesz majd Kaposvár fejlesztésének az előbb említett vállalkozói támogatás, helyi vállalkozók támogatása, a másik pedig természetesen Kaposvár fog pénzt kapni a humán- és a reál infrastruktúra fejlesztésére is" - tette hozzá a miniszter.

Lázár Jánostól azt is megtudtuk: az eddigieknél egyszerűbb és átláthatóbb lesz a pályázati rendszer és a pénzek lehívása is gyorsabb lesz, mint korábban.

Címkék: lázár, mjvsz, politika, kaposvár