A megyei jogú városok a következő hat évben közvetlenül mintegy 370 milliárd forint támogatást kapnak gazdaságfejlesztésre. Ezen kívül egyéb forrásokhoz is hozzájutnak majd. Lázár János elmondta, hogy a kormány együttműködési megállapodást akar kötni a megyei jogú városok szövetségével.  

Kósa Lajos szerint a nagyvárosok a magyar gazdaság növekedésének motorjai lehetnek. Terveik szerint 20-25 ilyen növekedési zónát hoznának létre. A debreceni politikus szerint tudomásul kell venni, hogy most nem a városok csinosítása a legfontosabb feladat, hanem a foglalkoztatás bővítése és a gazdasági növekedés beindítása.


Kaposvár polgármestere, Szita Károly azt mondta, a tervezett gazdaságfejlesztési és növekedési központok létrehozásának a terve egybecseng Kaposvár törekvéseivel: "2020-ig mindenki dolgozhat Kaposváron, aki munkával akarja önmaga és családja boldogulását biztosítani. Ez azt fogja eredményezni, hogy a növekedési zóna nemcsak Kaposvárt jelenti majd, hanem a város tágabb környékét is. Hiszen a somogyi megyeszékhely dolgozóinka fele most is vidékről jár be".

Napjainkban 2700 regisztrált munkanélküli van Kaposváron. Az ő munkához jutásukat is segítené a kormány tervezete. 

fotó: Varga György (MTI)

Címkék: Kósa, Lázár, vidék, Szita, munka, megye, Somogy, politika, Kaposvár, gazdaság