A Többletterhek a kaposváriak vállán címmel tartott tájékoztatón szóba került a vasúti pótdíj bevezetése, valamint a tranzakciós illetékkel kapcsolatos kérdések.

- Mi azt szeretnénk hogy kerüljön megszüntetésre a Kaposvár és Fonyód között  közlekedő  sebesvonatokon a pótdíj, vagy pedig a pótdíj beszedése mögött álljon rendes szolgáltatás, mint például gyorsabb közlekedés, tisztább állomások, és jobb legyen a menetrend. Tehát a Kaposvári és a Kapostüskevári utasok kapjanak  a pótdíjért cserébe valamit. - Kemenczei Róbert, utas barát, aktivista.

- A mai sajtótájékoztatónkat azért hívtuk össze hogy beszéljünk róla, hogy milyen többlet terheket raknak a kormány döntései a kaposvári emberek vállára, másokra is természetesen ez az egész országra igaz. Miközben az adófizetők pénzéből dübörög a rezsicsökkentés kampánya, a Fidesz úgy döntött hogy megemeli a tranzakciós illetéket, ami komoly gondot jelent a nyugdíjasoknak és a fizetésből élőknek. Ezért is nyújtottam be egy módosító indítványt, hogy a fizetések és a nyugdíjak egyszeri felvétele az mentes legyen a tranzakciós illeték alól. Sajnos ezt az indítványt elvetette az országgyűlés - Lamperth Mónika

Címkék: tranzakciós, pót, mszp, vasút, vonat, díj, politika