Pintér Sándor belügyminiszter meghallgatásán elmondta: 1.542 településeken erősítik meg a körzeti megbízotti szolgálatot, továbbá 550 olyan településre fognak vezényelni körzeti megbízottat, ahol eddig nem volt iroda - írja az MTI.

Pintér Sándor arról is szólt, felmerült, hogy a jövőben a rendőrség együttműködhetne a halőrökkel, vadőrökkel, mezőőrökkel, és más, az önkormányzatok alkalmazásában álló személyekkel, akik a rendőrségtől feladatokat tudnának átvállalni. Hozzátette, a minisztérium az önkormányzati közterület-felügyeletekre is számít a közrend és közbiztonság megerősítésében.


Pintér Sándor szeretné, ha az idei télen egyetlen hajléktalannak sem kellene az utcán töltenie az éjszakát. Elmondta: ehhez megfelelő számú helyet tudnak biztosítani az úgynevezett "túlélési pontokon".

A belügyminiszter egy kérdésre válaszolva bejelentette, a készenléti rendőrség munkatársai már megkezdték szolgálatukat, illetve nyári időszakban tartó járőrözésüket a Balatonnál. Ígéretet tett arra is, hogy, miként idén is, jövőre is támogatni fogják a balatoni vízimentő szolgálatot.

Pintér Sándor képviselői jelzésekre tájékoztatást kér arról, hogy a motoros jachtok és más hasonló vízi járművek megjelenése milyen problémákat okoz a Balatonnál, illetve, hogy a kérdés milyen intézkedéseket igényelhet.

Forrás: MTI

Címkék: belügyminiszter, yacht, Pintér, képviselő, balaton, politika