Kaposvár MJV címzetes főjegyzője, Dr. Kéki Zoltán lett a Jegyzők Országos Szövetsége Somogy Megyei elnöke. 

Az ülésen a Jegyzők Országos Szövetségének Elnöki tisztségére jelölték dr. Komáromi Évát, Sárospatak címzetes főjegyzőjét, valamint dr. Nánási Évát, Gödöllő címzetes főjegyzőjét, elnökségi tagnak pedig dr. Kiss Pált Balatonföldvár címzetes főjegyzőjét javasolták.


A megyei tisztújító választáson döntöttek a küldöttekről is: Balázsné dr. Vástyán Krisztina, Barcs címzetes főjegyzője, Bödőné dr. Molnár Irén, Marcali jegyzője és dr. Kiss Pál, Balatonföldvár címzetes főjegyzője mellett Dr. Kéki Zoltán, Kaposvár MJV címzetes főjegyzője képviseli Somogy megyét a JOSZ Küldöttgyűlésben. A megyei gyűlés intézőbizottsági tagja lett még Tóbiás Ernőné, Gölle címzetes főjegyzője.

A JOSZ Somogy Megyei Gyűlése az újonnan alakuló elnökség felé javaslatokat is megfogalmazott. E szerint a jegyzők és köztisztviselők jogállását kedvezőtlenül érintő jogi szabályozás vagy szabályozási elképzelés esetén határozott kiállást, érdekérvényesítést várnak; a közigazgatási reform kapcsán egységes álláspont kialakítását és felvállalását várják el a jegyzők jövőbeni státuszát illetően; a JOSZ-nak pedig nyitott, átlátható, az érdekképviselet irányait világosan megfogalmazó szervezetté kell válnia.  

Az 1994-ben alakult JOSZ feladata és célja hogy a szakmai kérdésekben elősegítse a jegyzők együttműködését, hatékonyabb érdekképviseletet teremtsen számukra.
Somogy megyében jelenleg 133 jegyző és aljegyző van hivatalban, közülük 79-en tagjai az országos szövetségnek.

Címkék: Kéki, megyei jogú, Zoltán, jegyző, politika, Kaposvár