Januártól négy önkormányzati fenntartású gyermekvédelmi intézményt összevonnak, a 19 lakásotthonból kettőt bezárnak, nyolc szociális intézmény pedig három gazdasági vezetést kap. Az átalakítással 300 dolgozót bocsátanak el.

A 2. napirendi pontot, amely a Somogy Megyei Önkormányzat közgyűjteményi és közművelődési feladatellátásának átszervezéséről szólt több részletében is támadták a képviselők.

Feigli Ferenc és Horváth István kritikákat fogalmazott meg a napirendi pont részleteit tekintve. Horváth István a hatáskörök átszervezésével nem értett egyet, Feigli Ferenc szerint az átszervezést követően a közgyűjtemények nehezebben pályázhatnak majd.

Az utolsó napirendi pontot, amely az intézményi összevonásokból adódó létszámleépítésekről szólt tíz igennel, három nemmel és két tartózkodó szavazat mellett elfogadta a közgyűlés. A 16 tagú közgyűlésből egyedül Gyenesei István, a Somogyért Egyesületének elnöke nem jelent meg. Ander Balázs a Jobbik képviselője támogatta az átszervezést.

Gelencsér Attila a Somogy Megyei Közgyűlés elnöke a szombati ülésen elmondta: nem megszorítást valósítanak meg, hanem hatékonyabb rendszert alakítanak ki, amely 2011 végén fog teljesen lezárulni.

 

 

Címkék: megyei közgyűlés, politika