Dr. Heintz Tamásnak intézett levél itt olvasható:

Tisztelt Képviselő Úr!

Fontos téma tárgyalásához érkezett az elmúlt napokban a Magyar Köztársaság Parlamentje, amikor megkezdődött a 2011. évi költségvetés vitája.

Ilyenkor a képviselők, amellett, hogy a saját értékrendjüknek, politikai álláspontjuknak megfelelően értékelik a költségvetést, és javaslatot tesznek a módosításra, mindig felmerül: hogyan érinti a költségvetés az általuk képviselt megyét, a településeket és az embereket. Hogyan érinti, milyen megoldandó gondok, milyen megoldási lehetőségek vannak.

Az elmúlt években Önök, FIDESZ-es országgyűlési képviselők több egyedi javaslatot tettek a megyei fejlesztések érdekében. Ezt a gazdasági válság miatt, illetve az Új Magyarország Fejlesztési Terv keretében rendelkezésre álló, nagy mértékű Európai Uniós fejlesztési források miatt nem állt a kormánytöbbségnek módjában támogatni.

Most bizonyos értelemben új helyzet állt elő, hiszen – ahogy Önök erre gyakran hivatkoznak – 2/3-os parlamenti többségük van. Ugyanakkor nem ismertek előttünk az Új Magyarország Fejlesztési Terv továbbvitelével és az un.

II. Széchenyi-tervvel kapcsolatos fejlesztések mennyiben érintik Somogy megyét. A 2010. évi költségvetés kapcsán Önök az alábbi fejlesztési javaslatokat tették:

Csurgó és térsége turisztikai célú kerékpárútjának kiépítése 475 mFt.

Csurgói Festetics Termál Park kialakítása I. szakassz 200 mFt.

Csurgói Ipari Park infrastruktúra kialakítása 403,8 mFt.

Nagybajomi Művelődési Ház felújítása 100 mFt.

Marcali Helytörténeti Múzeum fejlesztése 300 mFt.

Buzsák- Csisztafürdő –Gyógyfürdő fejlesztése 400 mFt.

Balatonfenyves- Táska-Somogyszentpál között közlekedő keskeny nyomtávú vasút felújítása 400 mFt.

Kaposvár, Eötvös Lóránt Műszaki Középiskola és Kollégium

rekonstrukciója 200 mFt.

Kaposvári Csiky Gergely Színház épületének felújítása 200 mFt.

67-es út K.vá-M7-es autópálya közötti szakaszának

2x2 sávosítása 3000mFt.

Siófok ipari és kereskedelmi területeit, a belvárost tehermentesítő út megtervezése 350 mFt.

A MÁV 35 sz. Kaposvár-Siófok vasútvonal felújítása 500 mFt.

Siófok – Ságvár külterületi kerékpárút 400 mFt.

Fontos lenne még a vasúti szárnyvonalak újraindításával kapcsolatos álláspontjuk megismerése is, hiszen a bejelentések ellenére Somogyban egy szárnyvonalat sem indítottak újra. Ugyanígy megtervezésre vár a somogyi kis posták újra indításának forrása is.

Tisztelt Képviselőcsoport Vezető Úr!

Arra való tekintettel, hogy Önök a Parlamentben 2/3-os többséggel bírnak és nyilvánvaló módon ezek a fejlesztések teljes mértékben bírják az emberek támogatását is, javasoljuk, hogy szíveskedjenek ezen módosító indítványokat - a 2010-es költségvetéshez benyújtott módosító indítványokhoz hasonló tartalommal – benyújtani a 2011-es költségvetéshez is.

Amennyiben lehetőséget látnak ezek megvalósítására, mi magunk is szívesen támogatjuk ezeket a célokat, s vállaljuk a módosító indítványok aláírását, hiszen ez ideig a költségvetés helyzete, az ország anyagi erőforrásai akadályozták ezek megvalósítását.

Budapest, 2010. november 17.


Üdvözlettel:

Harangozó Gábor

dr. Kolber István

dr. Lamperth Mónika

 

Címkék: politika