Az biztos: a Fidesz minden második településen indít jelöltet Somogyban. A városok közül csak Igalban nem. A szocialisták még nem jelentették be jelöltjeiket.

Szita Károly hatodik alkalommal indul ősszel a polgármesteri tisztségért Kaposváron. Hogy ki lesz az ellenfele, még nem tudni, de a városban azt beszélik, hogy Lamperth Mónika száll ringbe. Nagy a titkolózás Barcson is. A jelenlegi polgármester, Feigli Ferenc még azt sem árulta el, indul-e egyáltalán. Az már biztos, hogy a Fidesz Karvalics Ottót látná szívesen. Fonyódon Hidvégi József, Siófokon Balázs Árpád, Zamárdiban Csákovics Gyula, Tabon Schmidt Jenő, Nagybajomban pedig Czeferner Józsefné indul a Fidesz színeiben. Ők most is a városok első emberei.

Igalban a jelenlegi polgármester Jakab József nyugdíjba megy. Azt még nem lehet tudni, ki indul a székéért. A települések polgármesterei közül sokan a megyei közgyűlésben is helyet foglalnak. Szerettük volna megkérdezni azoknak a városoknak az első embereit, ahol változásokra lehet számítani. De csak Nagyatád polgármestere válaszolt kérdésünkre.Ormai István elmondta: indul az őszi önkormányzati választásokon polgármester-jelöltként, ugyanúgy, ahogy az előző választásokon függetlenként a Nagyatádért Egyesület támogatásával és segítségével. Nagyatádon a Fidesz Kárpáti Lászlót látná szívesen a polgármesteri székben. Kadarkút első embere, Verkman József nem indul. A Fidesz színekben Karsai József száll harcba.

Szászfalvi László sem lesz polgármester, mivel államtitkári posztot kapott. Helyette Füstös Jánost indítja a Fidesz Csurgón. Lengyeltótiban Marics Zsoltot, Balatonföldváron Holovics Hubát, Balatonbogláron Mészáros Miklóst, Balatonlellén pedig Witzmann Mihályt. Marcaliban nagy izgalmakra lehet számítani. Fidesz színekben a belgyógyász, háziorvos dr. Dénes Zsolt indul. Úgy tudjuk: az MSZP-s polgármester Sütő László függetlenként vállalná, a szocialisták pedig Suchman Tamást látnák szívesen. Bár az MSZP még sehol nem mutatta be jelöltjeit. Azt mondták: majd valamikor nyáron tájékoztatják a sajtót.

Címkék: Sütő László, Sucman Tamás, BArcs, Kárpáti Lászéó, Feigli Ferenc, Hidvégi József, Czefner József, Mészáros Miklós, Marics Zsolt, Szászfalvi László, Nagyatádért Egyesület, Holovics Huba, Dénes Zsolt, VErkman József, Balatonföldvár, Nagybajom, Witzmann Mihály, Füstös János, Karsai József, Karvalics Ottó, Csákovics Gyula, Schmidt Jenő, polgármesterek, Lamperth Mónika, Balázs Árpád, Igal, Szita Károly, Balatonboglár, Balatonlelle, Tab, Fidesz, Nagyatád, MSZP, Zamárdi, Csurgó, Fonyód, Marcali, Siófok, Somogy, politika, Kaposvár