A cseri városrész rehabilitációja négy évvel ezelőtt indult el. Azóta megépült a modern busztelephely, a készenléti rendőrség épülete és felújították az orvosi rendelőket is.

A döntéshozók minden fejlesztésbe bevonták a helyieket. Még a legkisebbek véleményét is kikérték, mit látnának szívesen a parkban. Így valósult meg a zárt kutyafuttató, a kosárlabdapálya és az az egy kilométeres futókör is, amelyet 2020 októberében vettek birtokba a kaposváriak. 2021 júliusában adták át a megújult játszóteret és az illemhelyet.

"Mától újabb 6000 négyzetméteren indul meg a munka. Felfrissül a 20 hektáros terület faállománya, beleértve a túraútvonalat is. Íly módon megújul a piros keresztes turistaút, amely a városközpontból a Tókaji parkerdőbe vezet. Ráadásul a nyomvonalat is módosítják" - jelentette be Szita Károly, polgármester.  

A munkálatokat a Somogy Vármegyei Természetbarát Szövetség véleményezi - tette hozzá a szervezet elnöke, Balázs László.

Az aljnövényzet kitisztítása mellett metszenek és kivágják azokat a balesetveszélyes fákat, ahol épp nincs fészkelő madár. A parkban pedig a közlekedő járdák megújítása mellett megkezdődik a padok cseréje és a közvilágítást kiépítése.

Címkék: turistaút, Cseri park, városrész, fejleszt, olvasóink kérdezték