A koronavírus-járvány miatt kihirdetett veszélyhelyzetben eddig folyamatosan kitolódott a hivatalos okmányok érvényességi ideje. Az Országgyűlés azonban a tavalyi év végén úgy határozott: nincs több határidő-hosszabbítás, június 30-ig mindenkinek meg kell újítania lejárt papírjait.

null

Ez vonatkozik az autók műszaki engedélyére is. Sokan a veszélyhelyzetben is megújították lejárt engedélyüket, de szép számmal akadtak olyanok is, akiket nem zavart, hogy lejárt a műszakijuk és éltek a kényelmes hosszabbítás lehetőségével.

- Ez a könnyítés a teherautókra nem vonatkozott, hiszen külföldre is jártak. A személyautóknál viszont félő, hogy június végén egy erősebb hullám lesz és több autót kell egyszerre levizsgáztatnunk majd - tette hozzá a Spirit Autó Kft. Munkatársa, Balogh Szilveszter.

A Belügyminisztérium közlése szerint nagyjából 523 ezer személyazonosító igazolvány, 163 ezer útlevél és 349 ezer vezetői engedély érvényességi ideje járt le a veszélyhelyzet alatt.

A tumultus elkerülésére és a biztonságosabb ügyintézés érdekében a szakemberek mindenkit arra kérnek: minél korábban éljenek irataik frissítésének lehetőségével.

A kormányablakok például hétfőn és szerdán hosszabbított nyitvatarsással fogadják az ügyfeleket, továbbá a kisebb településeken, a menetrend szerint érkező Kormányablak buszok is rendelkezésre állnak.

Címkék: személyi, okmány, veszélyhelyzet, olvasóink kérdezték