A polgármester bő egy órás online fogadóóráján tucatnyi kérdést tettek fel a kaposváriak. Volt, aki a Donner közösségi tervezésen alapul rehabilitációjáról kérdezett, más a zártkerti utak felújításáról vagy éppen a parkolási gondokról. Kérdésre válaszolva Szita Károly elmondta azt is, hogy a bővülő kisgáti városrészen jövőre egy új utat is megnyitnak, ami az egész környék közlekedését kényelmesebbé teszi majd: "Azt határoztuk el, hogy egy új 2x1 sávos, jól járható kikötést csinálunk a Guba Sándor utcára. Hogy könnyebben ki lehessen menni, és ne csak egy csomóponton keresztül lehessen eljutni a városba, vagy onnét vissza"

Az online fórumon elhangzott: egymilliárd forintból hamarosan megújul a Szentjakabi Bencés Apátság, kétszer ennyi pénzből pedig a Deseda kemping. Nemsokára megépülhet a somogyi megyeszékhely első négy csillagos szállodája, emelett bővül a város kerékpárút-hálózata is.

 

"Van egészségügyi alapja és a demokráciát sem sérti, ha egy munkáltató előírja az alkalmazottaknak a koronavírus elleni védőoltás felvételét" - válaszolt meg tegnap Kaposvár polgármestere egy, a kötelező oltást firtató kérdést. Szita Károly elmondta: ő maga oltáspárti, mert a kutatók és az orvosok véleménye szerint csak a vakcinák adnak védettséget. A városvezető nehezen hozta meg döntését, de a közösség biztonsága miatt, az intézményvezetők  kérésére végül úgy határozott, hogy a polgármesteri hivatal, a bölcsődék, az óvodák, a családsegítő központ, az idős otthon, a könyvtár és a múzeum dolgozói számára elrendeli január 31-ig legalább az első oltás felvételét.

Címkék: út- és járdafelújítás, Kisgát, rehabilitáció, kötelező, Donner, idegenforgalom, oltás, parkolás, környezetvédelem, Szita Károly, polgármester, online, Deseda, közlekedés, olvasóink kérdezték, koronavírus, Kaposvár