A Magyar Agrár- és Élettudományi Egyetem számos képzésére, így a gépészmérnök képzésre és az Óbudai Egyetem villamosmérnök képzésre is lehet pótfelvételi eljárásba jelentkezi, méghozzá államilag támogatott formában is. Mivel a fent említett két szak mindegyike első alkalommal indul el Kaposváron, ezért a felvételt nyert hallgatók egy 13 colos Apple Macbook Pro számítógépet is kapnak ajándékba. Mindemellett pedig a Kaposvár Számít Rád ösztöndíj összegét is felemelték, így aki megkapja azt, az havonta 75 ezer forintot is kap a várostól - olvasható az otthon.kaposvar.hu oldalon.

A mérnökképzés fontos része Kaposvár 21. századi újraiparosítási programjának. A szakképzett munkaerő helyben való kitanítása és elhelyezkedése fontos, hiszen a magasabb tudással rendelkező mérnökök magas hozzáadott értéket gyártó cégeket vonzanak a városba. Ezzel erősödhet a helyi gazdaság, csökkenthet a munkanélküliség és magasabbak lehetnek a jövedelmek.

Éppen ezért a Kaposvár Számít Rád ösztöndíj összegét megemelték 75 ezer forintra mindazoknak, akik az Óbudai Egyetem villamosmérnök képzésére, vagy a MATE gépészmérnök szakára fognak járni szeptembertől. 

A műszaki területek mellett agrár szakon, gazdasági területen és a pedagógus képzésben is lehet még pótfelvételizni.

Címkék: műszaki képzés, pótfelvételi, olvasóink kérdezték, Kaposvár