Hétfőtől ismét lehetőség lesz személyesen dokumentumokat kölcsönözni a Takáts Gyula Könyvtárból, habár a veszélyhelyzet végéig csak korlátozottan.

Mivel a jogszabály még mindig nem teszi lehetővé, hogy a könyvtár-épületbe látogatók lépjenek, így a kölcsönzésre az alábbi módon lesz lehetőség:

- A Csokonai utcai főépületben és a Honvéd utcai fiókkönyvtárban is az ajtóban lehet majd átvenni az előre összekészített csomagokat a könyvtár dolgozójától.

- Kölcsönözni ezúttal nemcsak könyveket lehet, hanem dvd-ket, cd-ket és folyóiratokat is. Az olvasók főkönyvtári igényüket telefonon és egy Google-ös űrlapon is leadhatják.

- A Petőfi Sándor Emlékkönyvtárból pedig ide kattintva lehet rendelni.

- A november óta működő házhozszállító űrlapot 2021. február 5-én lezárják.

- A személyes átvételre a könyvtárak előtt azután kerülhet sor, hogy a könyvtár dolgozói mindenkivel időpontot egyeztetnek telefonon. Az egyeztetés során megbeszélik, ki melyik napon, melyik napszakban keresheti fel a könyvtárat, hogy ott az összekészített csomagot átvegye.

- A csomag igénylése és az átadása között legalább egy napnak kell eltelnie, hogy a könyvtárosok összeszedhessék a kért dokumentumokat. Esetenként ez hosszabb időt is igénybe vehet.

- Akinek a látogatási tilalom idején járt le beiratkozása, ingyen kapnak három hónapot.

- A kölcsönzési limit ugyanaz, mint rendes nyitvatartás mellett: 9 könyv, 5 médiatári dokumentum. A kölcsönzési idő is ennek megfelelő.

- Az összekészített csomagok átvételéhez olvasói azonosításra is szükség lesz, ezért az olvasóknak hozniuk kell magukkal az olvasójegyüket.

- A visszahozott dokumentumok továbbra is 3 napos karanténba kerülnek.

Ha valaki csak visszaadná a nála lévő dokumentumokat, de nem kölcsönöz újat, azt időpont-egyeztetés nélkül megteheti a szolgáltatási időben, ami az alábbiak szerint lesz:

- Csokonai utcai főépület:

Hétfő, kedd, csütörtök, péntek: 9:00 – 16:00; szerda: 9:00 – 18:00.

- Honvéd utcai fiókkönyvtár:

Hétfő, kedd, csütörtök: 9:00 – 16:00; szerda: 9:00 – 18:00; péntek: 9:00 - 13:00

- Könyvtárközi kölcsönzést is tudnak teljesíteni, annak költségét átutalással lehet fizetni.

- Nyomtatni, fénymásolni, szkennelni, internetezni a könyvtárban a veszélyhelyzet ideje alatt továbbra sem lehet!

Házhozszállítást február 8-tól csak 65 év felettieknek biztosítanak, és kizárólag csütörtöki napokon szállítanak, továbbra is csak Kaposvár határain belü.

Címkék: kölcsönzés, veszélyhelyzet, könyvtár, olvasóink kérdezték