A mai napon aláírta Orbán Viktor miniszterelnök azt a kormányrendeletet, amelynek értelmében ingyen internetet használhatnak a digitális oktatásban részt vevők. A Magyar Közlönyben is megjelent határozat szerint az ingyenesség a diákokra és a tanárokra is vonatkozik.

Orbán Viktor szombaton a Facebookon megosztott videójában beszélt a digitális oktatással érintett családokat segítő intézkedésről. A kormányrendelet szerint a helyhez kötött internet-hozzáférési szolgáltatás harminc napra ingyenesen vehető igénybe a köznevelésben és a szakképzésben, a nappali rendszerű nevelés-oktatásban és szakmai oktatásban elrendelt tantermen kívüli, digitális munkarendben működő, középfokú iskolával fennálló jogviszonyra tekintettel.

Az ingyenes szolgáltatás a jogosultat a rendelet hatálybalépését megelőző napon fennálló szerződési feltételek szerint vagy új előfizetői szerződés megkötése esetén illeti meg. A jogosultnak – lehetőség szerint elektronikus úton – kell az ingyenes szolgáltatás igénybevételére vonatkozó igényét jeleznie a szolgáltatónak - olvasható a Közlönyben.

Log into Facebook | Facebook

Log into Facebook to start sharing and connecting with your friends, family, and people you know.

"Ez magyarul annyit jelent, hogy akik digitális oktatásban vesznek részt, és ezért internetet használnak, erre az időszakra ingyen használhatják az internetet. Majd lesz egy vita erről a cégekkel, de most fontos, hogy a családok ezt a segítséget megkapják" - mondta a kormányfő.

Orbán Viktor a fiatalokat arra kérte, hogy a digitális oktatást ne tekintsék vakációnak, hanem tanuljanak.

Az ingyenes internetre jogosult Telekom-ügyfelek a cég honlapján, a Flip-ügyfelek a Flip honlapján jelezhetik igényüket a 30 napos ingyenes internet-szolgáltatásra november 18. és 27. között - hívta fel a figyelmet szombat esti közleményében a Magyar Telekom.

A közlemény szerint az igénylésnél Telekom ügyfél esetén a számla bal felső részében található MT ügyfélazonosítóra és folyószámlaszámra, Flip ügyfél esetén a számla jobb felső részében található ügyfélazonosítóra és folyószámlaszámra, valamint az oktatási jogviszonyt bizonyító oktatási azonosítóra lesz szükség.

A 30 nap díjmentesség az ügyfelek decemberben kézhez kapott számláján jelenik meg. A 30 napos ingyenességet az integrált csomagot használó ügyfelek is igénybe tudják venni, mert a számlán az 5 százalékos áfa-tartalommal bíró internetszolgáltatás eleve külön tételként jelenik meg - jelezte a Magyar Telekom.

Címkék: ingyen, online, Orbán Viktor, internet, olvasóink kérdezték, oktatás