A Balatontipp.hu összegyűjtötte a balatoni fizetős strandok idei árait. A strandokat működtető önkormányzatok és vállalkozások az árak megállapításánál a koronavírus-faktort is beszámították, vagyis figyelembe vették a várható bevételkiesést. Ennek következtében sok helyen hajtottak végre emeléseket, de akadnak olyan települések is, ahol a korábbi árrakkal próbálják odacsábítani a fürdőzőket. A legnagyobb arányú áremelés Csopakon és Fonyódon történt.

A portál összeállításában így néznek ki az idei jegyárak:

balaton strand belépőárak

A Somogy megyében található Balaton-parti teleülések strandjain a következő változások történtek:

Balatonberényben június 13-án nyílik a strand, a kültéri medencét várhatóan június végétől lehet majd használni. A felnőtt belépő ára a tavalyi 700 forintról 800-ra emelkedett, a gyerekjegy továbbra is 500 forint maradt.

Balatonföldváron június 15-én nyitnak a strandok, ahol az árak tavalyhoz képest nem változnak idén. 

A balatonlellei Napfény strandon se változtak az árak. A strand ott június 12-én nyit.

Balatonszárszón fejlesztési munkálatok zajlanak. A munkálatok első fázisának befejezését június 30-ára tervezik. Az árak nem változnak.

balatoni strand

Fonyódon jelentős változást hoz az idei év, mert a 7-es főút mellett található Városi strand (Tungsram strand) és a Bélatelepi strand is fizetős lesz 2020-tól. A város központjában lévő Panoráma strandon az 500 forintos tavalyi felnőtt belépőt 60 százalékkal 800 forintra emelték. A gyerekeknek 33 százalékos emeléssel a korábbi 300 helyett 400 forintot kell fizetni. A két új fizetős strandon a felnőttektől 500, a gyerekektől 300 forintot kérnek a belépéskor. A település fürdőhelyei június 15-én nyitnak.

Siófokon már nyitva vannak a fizetős strandok, hiszen ott a pünkösdi hétvégére időzítették a nyitást, viszont a belépésért jelenleg nem kell fizetni. Hogy mikor indul a fizetős időszak, arról még nincs pontos információ. A nagystrandon minimális áremelést hajtottak végre.

 

OLTASSA BE MAGÁT ÖN IS!

Címkék: jegyárak, fizetős, strand, Balaton, olvasóink kérdezték