Már a korábbi években is sikeresen működött a kátyúűző elnevezésű online bejelentő portál, ezért az önkormányzat úgy döntött, hogy idén is számít a kaposváriak segítségére

Az elmúlt évek tapasztalatai alapján elmondható, hogy a bejelentések legnagyobb részében valóban olyan kátyút jeleztek a városlkaók, amelyek kijavítását az ígért 72 órán belül meg tudták kezdeni, és csak kis százalékban jelentettek be a lakók olyan nagyobb úthibát, amelynek kijavítása már komolyabb erőforrást kívánt.

A Németh István Program keretein belül - a korábbi évekhez hasonlóan - idén is jelentős összeget fordít a város útfelújításra. A munkálatok hamarosan megkezdődnek, emiatt vannak olyan helyek, ahol már nem érdemes végleges kátyúzást végezni, hiszen hamarosan az egész útburkolat teljes mértékben megújul. Ilyen esetekben csak ideiglenes kátyúzást végeznek a szakemberek, az utat járhatóvá teszik, de melegaszfaltos, végleges javítást csak azokban az utcákban végeznek, ahol most nem lesz komplett felújítás.

A Kátyúűző internetes kapcsolattal rendelkező eszközökről érhető el: számítógépről, tabletről, okostelefonról. A bejelentőket arra kérik, hogy a helyszínt jól azonosítható módon fényképezzék le, s lehetőleg jegyezzék fel az adott utca neve mellett a házszámot is, ahol az úthibát észlelték. A beküldött adatokat a városgondnokság rögtön észleli, és megkezdi az ügyintézést.

Címkék: úthiba, kátyúűző, kátyú, bejelent, online, olvasóink kérdezték, Kaposvár