Április 15-ig újabb öt - autóbuszra kerülő - kaposvári arcképről dönthetnek a város polgárai a kaposvardont.hu oldalon.

A szavazássorozat eredményeként a buszok egyedi arculatot kapnak azáltal, hogy egy-egy híres kaposvári arcképe kerül fel rájuk. Hogy pontosan mely portrék, arról a kaposváriak dönthetnek több szavazás alkalmával.

A novemberi átadás után öt busz már felmatricázva állt forgalomba, a február 15-én zárult első, majd a múlt héten zárult második voksoláson pedig további öt-öt arcképről határoztak a városlakók. A most induló és április közepéig tartó harmadik szavazáson újabb 10 kaposvári kötődésű híresség nevéből választhatják ki azt az ötöt, akinek portréja májusban kerül fel egy-egy busz oldalára.

Az egyéb mezőben olyan személyt is meg lehet nevezni, aki nem szerepel a listán. A legtöbb szavazatot kapó jelöltekre a következő szavazások alkalmával voksolhatnak majd. Hajtás után a harmadik szavazás szereplői.

Bereczk Sándor (1856–1945) főmérnök több mint negyvenhárom évig állt Kaposvár szolgálatában. Jórészt az ő hivatali idejében alakult ki a belváros mai építészeti arculata.

Kladnigg Alajos (1867–1942), a kiváló szakmai és vezetői képességekkel megáldott vegyészmérnök 1894-től fogva több mint négy évtizedig irányította a kaposvári cukorgyárat.

Noszlopy Gáspár (1820–1853) elveihez mindhalálig hű forradalmár volt. Az 1848–49-es szabadságharc kormánybiztosaként Kaposvárt is felszabadította a császári megszállás alól.

A kaposvári születésű Gruber János (1846–1931) ügyvéd volt, író, politikus és helytörténész. A megye és a város múltjáról szóló könyvei máig népszerűek.

Czibor Zoltán (1929–1997) labdarúgó, az Aranycsapat kaposvári születésű balszélsője 1952-ben olimpiai bajnokságot nyert Helsinkiben, és tagja volt a vb-ezüstérmes válogatottnak is.

Beszédes József (1787–1852) vízépítő mérnök irányította a 19. század első felében a Kaposon végzett mederkotrást és a lecsapoló munkálatokat, a folyó szabályozását.

A kaposvári születésű Vaszary János (1867–1939) festőművész színes egyéniségű alkotó volt, aki gyakran váltogatta a stílusát. A húszas években a Képzőművészeti Főiskolán is tanított.

Pálfy Alice (1926–2005) 1959-től volt a kaposvári Csiky Gergely Színház művésze. Pályája kezdetén operákban és operettekben lépett fel, később prózai szerepeket alakított.

Dr. Martyn Róbert (1904–1999) Rippl-Rónai József nevelt fia és a Róma villa örököse volt. Az állhatatosan gyógyító legendás orvost „hegyi tanár” néven emlegették.

Együd Árpád (1921–1983) somogyi néprajzkutató, a megyei múzeum igazgatóhelyettese széles körű gyűjtőmunkát, feldolgozó, publikációs és ismeretterjesztő tevékenységet folytatott.

Címkék: szavaz, arculat, olvasóink kérdezték, busz, Kaposvár