A Somogy Megyei Kormányhivatal ügyfélszolgálatain eddig a magánszemélyeknek szóló kérdőívet közel 4700 állampolgár töltötte ki.

Eddig a legtöbb javaslat az eltulajdonított, ellopott igazolvány pótlása során felmerült hatósági díjak eltörlésére érkezett, de a családi állapot változása miatt történő névváltozással összefüggő okmánycsere díját is sokan eltörölnék valamint a hatósági erkölcsi igazolvány és a felsőoktatási felvételi eljárás alapdíjának megszüntetésére is sokan szavaztak.

A vállalkozásokat érintő terhek rezsicsökkentésének vonatkozásában eddig Somogy megyében több mint 800 kérdőívet töltöttek ki az ügyfelek.

Közülük legtöbben az adóhatósági igazolás kiállítását valamint az üzlet működési engedélyével kapcsolatos eljárások, a vállalkozói igazolványok kiadásával kapcsolatos eljárások és a cégiratok készítése során felmerülő díjakat törölnék el. Az állampolgárok által mérséklésre vagy megszüntetésre javasolt igazgatási szolgáltatási díjak közül az állampolgárok eddig legtöbben az igazolványok cseréje, pótlását jelölték meg, a vállalkozások pedig a gépjármű adás-vételi szerződésével kapcsolatos illetéket.

Az anonim és önkéntes konzultáció papíralapon a Kormányhivatalok és a járási hivatalok összes az ügyfelek számára nyitva álló ügyfélszolgálatán kitölthető és leadható, valamint elektronikus úton is kitölthető.

Az online kérdőívek kitöltésére 2015. augusztus 6-án 24.00 óráig nyílik lehetőség.

Címkék: kormányhivatal, kérdőív, eljárás, díj, olvasóink kérdezték