kaposfo1

Kaposfői olvasónk levelében így írt: "A mi kis "utcánkról" lenne szó, amely a Kossuth Lajos utca része és az önkormányzat után található. Másik neve Vadászdomb... Izgalmasnak is találtuk mi, gyerekek, hogy az úttestet nem borítja aszfalt. Klassz volt porban, sárban bringázni... Azóta eltelt húsz év. Rengeteget szépült Kaposfő. De ebben a kis utcában maradt minden ugyanúgy mint ahogy rég volt. Traktorok, teherautók járták össze. Esőben, sáros folyóként zúdul le a víz az utcán. Nemhogy úttest, még egy egyszerű járda sincs.

kaposfo2

Megkérdeztük Sztányi Tibor kaposfői polgármestert. - Jövő héten hétfőn lesz egy közmeghallgatás. Akkor értesítjük a lakókat. A településünk egy közel 40 milliós pályázatot nyert fejlesztésre. A közbeszerzés folyamatban van, a kivitelezőt most választjuk ki. Először a vízelvezetést kell megoldanunk, utána jöhet az útburkolat kérdése - mondta el Sztányi Tibor.

A polgármester elmondása szerint jogos igénye a lakóknak, hogy a 21. században legyen aszfaltozott úttestük és járdájuk. - Összefogásra lenne szükség. Az önkormányzat adná az anyagot, az utcában élők pedig a munkaerőt - tette hozzá Sztányi Tibor. Amíg az időjárás nem javul semmit sem tudnak tenni, tavasszal viszont elkezdődhet a munka.

Fotók: olvasónk felvételei a "Vadászdombon" készültek, jól látszik, hogy a munkagépek mély nyomot hagytak a talajon

Címkék: Vadászdomb, Sztányi Tibor, Kaposfő, úttest, polgármester, olvasóink kérdezték