A Magyar Pünkösdi Egyház kaposvári idősotthonát egy évvel ezelőtt adták át. Az egykori ruhagyári épületben tegnap egy imaternet is felavattak.

"Jó, hogy felépítettünk egy jó kis idősek otthonát - szerintem egész jól sikerült, de kell mellé, kell bele egy olyan rész, egy imaterem, ahol el lehet csendesedni, félre lehet vonulni, akár egyedül, magyányban, csak az Úrral, vagy éppen közösségben."-válaszolta kérdésünkre Óvári Róbert a Magyar Pünkösdi Egyház Szeretetotthonának intézményvezetője. 

A pünkösdi gyülekezetnek több mint harminc imaháza van a Dunántúlon. Az egyházelnök advent első vasárnapján az egymás felé fordulás, a közösség és a segítségnyújtás fontosságát hangsúlyozta.

"A saját lelkem állapota szempontjából nagyon jó, hogyha szólok másokhoz, ha vigazstalok másokat, ha bátorítok másokat, ha erősítek másokat, ha odaállok mások mellé. Nagyon jó az én lelkemnek, de nagyon jó annak a lelkének is, akihez szólok."- fejezte ki Pataky Albert, a Magyar Pünkösdi Egyház Szeretetotthonának egyházelnöke.

Az imaház átadó ünnepségén Kaposvár polgármestere, Szita Károly az idősotthon lakóinak és a somogyi megyeszékhely szépkorúinak mondott köszönetet. A ruhagyári épületegyüttes területén a Magyar Pünkösdi Egyház további bővítéseket tervez: több új lakószoba mellett tervezik egy, speciálisan a demenciában szenvedők ellátására kialakított részleg megépítését is.

Címkék: idősekotthona, imaház, Magyar Pünkösdi Egyház, kultúra