Nyolc neves illusztrátor munkáin keresztül mutatja be a hazai flórát és faunát, azaz a növény- és állatvilágot az Illusztráció aranykora című kiállítás. A kaposvári Fekete István Látogatóközpontban kedden megnyílt tárlaton a Rippl-Rónai Múzeum könyvtárában található egyedülálló gyűjtemény anyagából szemezgettek a kurátorok az 1500-as évektől egészen az 1900-as évekig.


Egyedülálló kiállítás nyílt a Fekete István LátogatóközpontbanEgyedülálló kiállítás nyílt a Fekete István LátogatóközpontbanEgyedülálló kiállítás nyílt a Fekete István LátogatóközpontbanEgyedülálló kiállítás nyílt a Fekete István LátogatóközpontbanEgyedülálló kiállítás nyílt a Fekete István LátogatóközpontbanEgyedülálló kiállítás nyílt a Fekete István LátogatóközpontbanEgyedülálló kiállítás nyílt a Fekete István Látogatóközpontban
Egyedülálló kiállítás nyílt a Fekete István Látogatóközpontban
A galéria megtekintéséhez kattintson a képre!

Az illusztrációk mellé a gyűjteményben található preparátumok is felkerültek, így látható, hogy mennyire pontos munkát végeztek több száz évvel ezelőtt is a rajzolók.

"A múzeum könyvtárának az egyik legértékesebb kötete Kitaibel Pál nevéhez fűződik, ennek a kötetnek a legteljesebb példánya itt Kaposváron található, a mi múzeumi könyvtárunkban. Ez a kötet került fel a digitális könyvtárba is mert az állapota is a legjobb ennek a kötetnek." - árulta el dr. Ábrahám Levente, a Rippl-Rónai Múzeum igazgatója.

Címkék: flóra, fauna, Fekete István Látogatóközpont, kiállítás, kultúra