Az S-PARK Kaposvár által meghirdetett őszi fotópályázatra összesen 77 alkotó, közel 600 fotója érkezett be. Az október 1-31. között futó Ezerarcú Kaposvár elnevezésű fotópályázatra 3 kategóriában lehetett fotókat benyújtani: természet, emberek és épületek. A szervezők azt remélik, hogy ezzel a pályázattal sikerült ráirányítani az amatőr fotósok figyelmét Kaposvár sokszínűségére, a kiállítás révén pedig a széles körű publikum számára is megtestesül az ezerarcú Kaposvár. A legjobb képekből készült kiállítás ma nyílik és december 15-ig tekinthető meg az S-PARK játszótere és a Bíborliget pihenőövezet közötti területen - írják közleményükben a szervezők.

A pályaműveket 3 tagú szakmai zsűri értékelte. A zsűri tagja volt Pintér Rómeó, Kaposvár alpolgármestere, Károly Sándor Áron, a MATE Rippl-Rónai Művészeti Intézet docense és Bakcsy Árpád alkalmazott fotográfus.


Megnyílt az Ezerarcú Kaposvár kiállításMegnyílt az Ezerarcú Kaposvár kiállításMegnyílt az Ezerarcú Kaposvár kiállítás
Megnyílt az Ezerarcú Kaposvár kiállítás
A galéria megtekintéséhez kattintson a képre!

„Nem volt könnyű dolga a zsűrinek, hiszen nagyon változatos szemlélettel rendelkező pályamű érkezett be. A legtöbb fotóst az őszi természet ihlette meg, a legtöbb alkotás ebben a kategóriában érkezett. Mivel magam is amatőr fotós vagyok, örömmel tettem eleget a felkérésnek" - mondta Pintér Rómeó, Kaposvár alpolgármestere.

A szervezők a fotópályázattal szeretnének hagyományt teremteni és évente ilyen és ehhez hasonló témájú pályázatokat meghirdetni, valamint otthont adni kulturális és művészeti kiállításoknak, eseményeknek, értékteremtő programoknak.

"Reméljük, hogy a most összeállított kiállítási anyag inspirációul szolgál az elkövetkezendő évre és jövőre már egy hagyományosnak mondható pályázat következő epizódjának lehetünk szemtanúi. Egy olyan kiállításé, ahol a zsűri dolgát a beadott képek mennyisége mellett azok minősége is még inkább megnehezíti” - nyilatkozta Károly Sándor Áron, a MATE Rippl-Rónai Művészeti Intézet docense.

A kategóriánként díjazott, valamint a további legjobbnak ítélt képekből nyílt kiállítást a nagyközönség is megtekintheti december 15-ig az S-PARK-ban.

Címkék: S-PARK, Megnyílt, Ezerarcú Kaposvár, kultúra, kiállítás