Több mint 20 éve alakult meg Kaposváron a Roxínház társulata azzal a céllal, hogy a helyi és a környékbeli fiatalok megismerkedhessenek a zene, a tánc és a színház világával, közreműködésükkel eddig több mint 1500 előadást vittek színpadra.

A pandémiás helyzet azonban őket is nagyon súlyos helyzetbe sodorta, és az utóbbi másfél évben a fennmaradásuk is veszélybe került. Ezért a Roxínház vezetősége segítségért fordult a térség országgyűlési képviselőjéhez, Gelencsér Attilához, aki pedig az EMMI-nek tolmácsolta a társulat kérését.

Pénteken célba ért a segélykiáltás, hiszen Kaposvárra látogatott az Emberi Erőforrások Minisztériumának kultúráért felelős államtitkára, Fekete Péter, aki az esti előadás előtt 15 millió forintos támogatásról biztosította a Roxínház társulatát.

Fekete Péter elmondta, hogy a minisztérium már korábban is támogatta a csapatot és jövőre is igyekeznek további támogatásokat biztosítani a Roxínháznak.

Somogyban hasonló segítséget kap többek között a Bábszíntér, a Somogy Táncegyüttes, a Juhos Kulturális Egyesület, a Zselic Táncegyüttes és a Csiky Gergely Színház is.

A Roxínház egyébként néhány nappal ezelőtt a megyei Prima Primissima díjat is megkapta, amely szintén anyagi segítséget is jelent a társulat számára.

Címkék: EMMI, Fekete Péter, Roxínház, támogatás, kultúra