Péntek este kivételes premierre került sor a Csiky Gergely Színházban: bemutatták Kálmán Imre Csárdáskirálynő című nagyoperettjét, Olt Tamás, a kaposvári teátrum művészeti igazgatójának rendezésében.

A premierhez kapcsolódva és a legendás zeneszerző tiszteletére Pillanatkép Kálmán Imréről címmel kiállítás is nyílt a színház Különtermében, a tárlaton Kálmán Imre hagyatékának izgalmas darabjai láthatók. A kiállítást dr. Fülöp Péter igazgató nyitotta meg, aki az eseményen személyesen köszöntötte Kálmán Yvonne-t, Kálmán Imre lányát.


Fotók: Memlaur ImreFotók: Memlaur ImreFotók: Memlaur Imre
Fotók: Memlaur Imre
A galéria megtekintéséhez kattintson a képre!

Yvonne asszony magyarországi látogatása alatt, elfogadva a színház meghívását, édesapja operettjének kaposvári bemutatóját is megtekintette. A kiállítás megvalósításában a Budapesti Operettszínház engedélyével a Petőfi Irodalmi Múzeum és az Országos Színháztörténeti Múzeum és Intézet szakemberei segítettek.

 

A tárlat október 3-ig lesz látható a nézők számára, akiket egy órával az előadások előtt várnak a komponista hagyatékából összeállított tárgyak és más meglepetések.

Címkék: Kálmán Yvonne, Csárdáskirálynő, premier, Csiky, kultúra