Somogy megyei szakmai tanévnyitót tartottak szerdán a Somogy Megyei Kormányhivatal épületében Kaposváron. A megnyitón részt vett Dér Tamás, Kaposvár alpolgármestere és Gelencsér Attila, a trség országgyűlési képviselője.

Gelencsér Attila a következőket mondta el megnyitó beszédében: "Újra nyitva! Remélem, hogy az idei tanévnek ez lesz a szlogenje, szeptembertől júniusig. Remélem és kívánom, hogy mindannyian tantermi oktatásban tudják végig csinálni a 2021-22-es tanévet.

Az elmúlt hónapok tanulságosak voltak gyerekeknek és felnőtteknek egyaránt. Mert hiába élünk egy digitalizált világban, a személyes találkozás, a személyes kapcsolat nélkül nem érezzük jól magunkat.

Fotó: Gelencsér Attila Facebook
Fotó: Gelencsér Attila Facebook

A mögöttünk lévő közel másfél év arról tett tanúbizonyságot, hogy a pedagógusok a jövő nemzedékének eredményes oktatása érdekében gyorsan és eredményesen alkalmazkodnak a változó körülményekhez.

Olyan iskolákra van szükségünk, ahol használható tudást kap minden gyermek. A hangsúly a használható tudáson és a minden gyereken van. Nem hagyhatunk magára senkit. Azok a gyerekek, akik már az iskolarendszerben magukra maradnak, egész életükben lépéshátrányban lesznek a többiekkel szemben.

Az oktatásnak stratégiai szerepe minden humánus és felvilágosult társadalomban. Egyedül az oktatással tudunk megoldani olyan társadalmi problémákat, mint a munkanélküliség, a hátrányos helyzetű régiók leszakadása, a versenyképesség növelése."

Címkék: szakmai tanévnyitó, Gelencsér Attila, kultúra, Kaposvár