Az Ökumenikus Segélyszervezet Iskolakezdés együtt! segélyakciójának második hetében megkezdődött az első adománycsomagok összeállítása. A Segélyszervezet idén is gyermekenként 10 ezer forint értékű, minőségi tanszerekből összeállított, személyre szabott csomagokkal szeretné támogatni a nehéz sorsú iskolásokat. A koronavírus miatt a járvány előtti évekhez képest kétszer annyi, azaz idén is összesen 2000 gyermek beiskolázásának támogatására meghirdetett pénzadománygyűjtéshez a 1353-as adományvonalon, hívásonként 250 forinttal lehet hozzájárulni.

Az első csomagok összeállításában önkéntesként segítettek: Siklósi Gergely olimpiai ezüstérmes (Tokió 2021), világbajnok magyar párbajtőrvívó, Gyurta Dániel olimpiai bajnok úszó, Katus Attila sportaerobik világbajnok, Vastag Csaba énekes, Vitányi Judit és Iszak Eszter műsorvezetők, Nagy Benedek vlogger, Imreh Balázs teqball bajnok és további ismert személyiségek, valamint jelen volt Gáncs Kristóf, az Ökumenikus Segélyszervezet kommunikációs igazgatója is. Az ismert önkéntesek a karitatív szervezet Országos Segélyközpontjának udvarán tanszercsomagokból rakták ki a 1353-as adományvonal számait, ezzel hívva fel a figyelmet az összefogásra, az adományozás lehetőségére.


az Ökumenikus Segélyszervezet felvételeiaz Ökumenikus Segélyszervezet felvételeiaz Ökumenikus Segélyszervezet felvételeiaz Ökumenikus Segélyszervezet felvételeiaz Ökumenikus Segélyszervezet felvételeiaz Ökumenikus Segélyszervezet felvételeiaz Ökumenikus Segélyszervezet felvételei
az Ökumenikus Segélyszervezet felvételei
A galéria megtekintéséhez kattintson a képre!

Gáncs Kristóf a rendezvényen elmondta: nagyon bíznak benne, hogy idén is sikeres lesz a legszegényebbeket segítő akció, hogy az iskolakezdés a koronavírus miatt most még nehezebb helyzetbe került családok számára ne az eladósodásról, hanem a gyerekek felzárkózásának esélyéről szóljon. Sok kicsi sokra megy, 40 hívás a 1353-as adományvonalra már egy tanszercsomagot jelent! - tette hozzá.

Az összefogáshoz idén is a megszokott módokon lehet csatlakozni. Már egy hete él a 1353-as adományvonal, melynek tárcsázása hívásonként vagy SMS-enként 250 forint támogatást jelent. Szintén elérhető már a Segélyszervezet innovatív online adományozási felülete, ahol néhány kattintással és egy bankkártyával tetszőleges összeget lehet adományozni. A nagyobb postákon a csekkbefizetés mellett gyűjtőperselyekbe is várják az adományokat.

 

Címkék: sztár, Ökumenikus Segélyszervezet, iskolakezdés, tanszer, rászoruló, önkéntes, jótékony, diák, kultúra