A kaposvári tejüzem évek óta ösztönzi munkatársait nyelvképzésekkel, amelyeket önerőből biztosít. Jelenleg négy irodai dolgozójuk vesz részt ilyen a kihelyezett órákon. Van aki fejleszti, más szinten tartja, frissíti tudását.

- Számunkra az emberi erőforrás egy nagyon fontos érték. Az is fontos, hogy képzett és elégedett munkavállalókkal tudjunk együtt dolgozni. Egyre több külföldi partnerünk van, mind a beszerzés, mind az értékesítés oldalról, úgyhogy a napi munka részévé válik az, hogy idegen nyelven kell kommunikálni a partnerekkel - tette hozzá Egyedné Lewandowski Havaska, a Fino-Food Kft. HR-igazgatója.

Az élelmiszeripar mellett főként a gépgyártással és a gyógyszeriparral foglalkozó cégek veszik fel a kapcsolatot a nyelviskolákkal. Akad olyan külföldi befektető, akinek a magyar nyelv jelent komoly kihívást, de inkább az adminisztratív pozicióban dolgozók körében jellemző a továbbképzés.

null

- Van, aki nyelvvizsgával jön hozzánk, de azóta már már megkopott a tudása, egyszerűen nem mer megszólalni. Ilyenkor egy rövidebb kurzust szoktunk ajánlani - válaszolta kérdésünkre Tormáné Hosszú Ivett, a Smart Nyelviskola és Fordítóiroda vezetője.

A képzést minden esetben egy írásbeli szintfelmérő előzi meg. Általában 5-7 fős csoportokat indítanak, de ha az alkalmazottak nyelvtudásának szintje nagyon különbözik, természesen további bontásra is van lehetőség. A szervezők állítják, a tanulás mellett az ilyen tréningek csapatépítő hatása is kiemelkedő.

Címkék: nyelv, cég, oktatás, kultúra, kaposvár