A magyar templomfelújítási programban Somogy megyében 61 településen 72 templom újulhat meg 1,022 milliárd forintból - közölte a napokban a Miniszterelnökség egyházi és nemzetiségi kapcsolatokért felelős államtitkára Kéthelyen.

Soltész Miklós a szőlőhegyi kápolnánál tartott sajtótájékoztatón elmondta: a napokban született döntés szerint a kormány a program keretösszegén felül még idén 160 millió forint támogatást biztosít a nagyatádi Szent Kereszt templom teljes körű felújítására, továbbá 2023-ban a siófoki katolikus közösségi ház építéséhez 300 millió forinttal, a csurgói gimnázium tornacsarnokának befejezéséhez 250 millió forinttal járul hozzá.

Templom Kéthely

Az államtitkár emlékeztetett: a magyar templomfelújítási programban csaknem 26 milliárd forint támogatást nyertek el az egyházak, ebből Magyarországon 1400, a Kárpát-medence magyarlakta településein pedig 400 kérelmező jut forráshoz.

A kéthelyi szőlőhegyi kápolnát 1870-ben építették újjá közadakozásból, a legutóbb 1993-ban költöttek rá, az aktuálissá vált felújítását 14 millió forinttal támogatja a kormányprogram - hangzott el a sajtótájékoztatón.

Címkék: templom, felújítás, Somogy, kultúra