"Pedagógusnap alkalmából sok szeretettel köszöntjük az oktató, nevelő munkát végzőket. Mindazokat, akik egykor úgy döntöttek, hogy mindenkor a jövő nemzedékét tanítják, nevelik legjobb tudásuk és lelkiismeretük szerint. Megmutatják nekik, hogy jóval többre képesek, mint azt gondolják, s hogy mindenki tehetséges valamiben." - olvasható Kárpáti Tímea kaposvári önkormányzati képviselő Facebook posztjában, aki videóban is köszöntötte a mai napon a tanárokat.

A képviselő a posztban beszélt arról is, hogy milyen fontos a gyermekek tehetséggondozása, amelyben Kaposvár, illetve a Nemzeti Tehetségprogram pályázata is segítséget nyújt. De a legnagyobb szerepet a gyermekek tehetséggondozásában a pedagógusok vállalják, akik felfedezik és fejlesztik a rátermett diákokat.

Kárpáti Tímea megemlítette, hogy 2010 óta nyugalom van az oktatásban, ami szintén hozzájárul, hogy a pedagógusok sikeresen végezhessék a munkájukat nap mint nap.

Magyarország miniszterelnöke is méltatta a mai napon a pedagógusokat. Orbán Viktor levélben köszönte meg egész éves munkájukat.

Címkék: Kárpáti Tímea, köszöntés, pedagógusnap, tanár, képviselő, kultúra