Elektronikusan módosíthatók a középfokú felvételi jelentkezések március 22. és 25. között, a koronavírus-járványra tekintettel a módosító adatlapokat idén nem kell postázni - közölte az Oktatási Hivatal (OH) pénteken az MTI-vel.

Azt írták: a tanulók a felvételi vizsgák eredményei, tapasztalatai alapján egyetlen alkalommal módosíthatják a középfokú felvételi eljárásban eredetileg beadott jelentkezésüket: megváltoztathatják a megjelölt tanulmányi területek sorrendjét, illetve újakat is felvehetnek.

Újabb tanulmányi terület csak a tanulói adatlapon már szereplő középfokú iskolában, és csak a középfokú iskola erre kijelölt képviselőjével történt előzetes egyeztetés alapján jelölhető meg. Az egyeztetést a középfokú iskolába eredetileg benyújtott jelentkezési lapon fel kell tüntetni. Korábban nem választott iskolába nem lehet jelentkezni, és tanulmányi terület sem törölhető - tették hozzá.

A jelentkezés megváltoztatásához módosító tanulói adatlapot kell kitölteni. A módosító adatlap elektronikus elküldésével a korábban beküldött tanulói adatlap érvényét veszti.

Címkék: elektronikus, felvételi, középiskola, kultúra