Márton Áron-szoborra gyűjt a „Csíksomlyói Búcsújárók” kaposvári csoportja. Az erdélyi katolikus egyház néhai püspökének szobrával több üzenetet szeretnének megfogalmazni.

- Főhajtás Trianon igazi megszenvedői, a határon kívül rekedt nemzettársaink előtt. Tisztelgés az elszakított részeken a magyarságukért, a hitükért mártíromságot, üldöztetést elszenvedett testvéreink emléke előtt. Kiállás Székelyföld autonómiájáért. Emlékezés az „Emberkatedrálisra”, Márton Áronra, Erdély legendás püspökére - áll a közleményükben.

Márton Áron szobra
Márton Áron szobra a romániai Szovátán. Fotó: szoborlap.hu

Felhívásukban kérik, hogy aki egyetért az elképzelésünkkel és az „üzenettel”, az támogassa a szoborállítást.

Márton Áron örökségéről ide kattintva olvashatnak bővebben.

Az adományokat a Kaposvárért Közalapítvány 11743002-20161499 számú számlájára lehet eljuttatni. Kérik, hogy az átutalás közlemény rovatában a „szobor” szó feltüntetésével jelezzék az adományozás célját.

A szoborállítást a megyeszékhely önkormányzatával, a püspökséggel és a Kaposvárért Közalapítvánnyal egyeztetve valósítanák meg.

Cégek és magánszemélyek támogatására, illetőleg a személyi jövedelemadó 1 %-ának felajánlására (Kaposvárért Közalapítvány 18767081-1-14) egyaránt számítanak.

Címkék: márton áron, szobor, gyűjtés, kultúra