Csákovics Gyula Zamárdi polgármestere az ökormányzati választások előtt ígéretet tett, hogy változást eszközöl a településen megrendezett elektronikus fesztiválokkal kapcsolatban.

"Amennyiben továbbra is helyszínt biztosít a város a fesztiválok megrendezéséhez, változtatásokat kell eszközölni. Ebben egységes álláspontot fogalmazott meg a leköszönő képviselő-testület. Zamárdi mára már nemcsak egy jól csengő név, hanem egy brand. Meggyőződésem, hogy vagyunk olyan jól pozicionáltak, hogy szabhatunk feltételeket. A Balaton Sound júniusban kerüljön megrendezésre, a B my Lake ne legyen nálunk." - írta a polgármester a választások előtt.

Csákovics nem csak kampányfogásnak szánta az üzenetet, hanem tartaná is magát ahhoz, hogy a B My Lake ismét elhagyja Zamárdit, illetve előre hozná a Sound-ot - írja a 24.hu. A B My Lake egyszer már elköltözött Keszthely-re, ám az ottani városvezetés nem bírt a fesztivállal járó zajterheléssel és tömeggel, így idén a Strand Fesztivál mellett párhuzamosan rendezték meg a zamárd strandon.

Balaton Sound

A Balaton Sound júniusra áthelyezése azért lenne ésszerű a városvezetés szerint, mert „teljesülne a környéken élő ingatlantulajdonosok azon kérése, hogy a főszezonban már nem korlátoznánk a strand használatát az érintett partszakaszon.” Hozzátette, egy júniusi időpont nem egyszerűen megnyújtaná a szezont, hanem „nyilván már nyár elején teltházas lehetne Zamárdi, és sokkal kevésbé lenne zavaró az itt élők és a nyaralótulajdonosok számára”.

A portál megkereste Fülöp Zoltán fesztiváligazgatót, aki azt válaszolta, "Már a választások előtt is, és azóta is folyamatosan tárgyalunk Zamárdi önkormányzatával, hiszen tudjuk, hogy Zamárdinak kiemelten fontos eseménye a Balaton Sound. Amint ezeknek az egyeztetéseknek bármilyen eredménye lesz, tájékoztatni fogjuk a közvéleményt."  A B My Lake-kel kapcsolatban nem közölt új információt a fesztiváligazgató.

Valószínűsíthető, hogy ha változtatás is lesz a helyszínel és az időponttal kapcsolatban, az csak 2021-től fog realizálódni, hiszen a két fesztivál honlapján egyelőre még a korábban jól megszokott időpontok és helyszínek szerepelnek.

Címkék: B My Lake, időpont, váltás, helyszín, Zamárdi, Balaton Sound, kultúra