Az évadnyitó ülésen dr. Fülöp Péter színházigazgató az elmúlt évek tapasztalatairól és az átmeneti játszóhelyen eltöltött nehéz, de sikeres évadokra tekintve megerősítette, hogy a társulat megkezdi a visszaköltözést és ősztől elindul a színházban a díszévad.

A Csiky Gergely Színház új arculattal, megújult külsővel és belsővel készül az újra nyitásra, amely elegáns, de bátor stílusjegyeket öltve méltón képviseli a kaposvári teátrumot.

A mai kor színháza egyre inkább túllépi az előadó-művészet határait, nyitva ezzel a társművészetek irányába. Ezt a tendenciáját felismerve a Csiky Gergely Színházat, mint a régió meghatározó teátrumát, nem csupán művészeti, hanem kulturális központként is definiálja önmagát.

A Csiky Gergely Színház tartósan a magyar színházi élet meghatározó szereplője: olyan teátrum, amely azonos művészeti igényesség mellett ugyanúgy képes felvállalni a tabuk ledöntését, ahogy a hagyományok megőrzését.

A 2019/2020-as évad díszelőadását Vidnyánszky Attila a Nemzeti Színház igazgatója rendezi, amely Csiky Gergely: Buborékok című komédia. A Csárdáskirálynőt a Marosvásárhelyi Nemzeti Színház főrendezője, Keresztes Attila viszi színre, a Van, aki forrón szereti című Peter Stone-darabot Verebes István, a Kean, színészt pedig Horváth Illés, a nyíregyházi Móricz Zsigmond Színház művészeti vezetője, A Moszkvai Művész Színház rendezőtanára, Ilja Bocsarnikovsz a Kamaraszínpadon készíti majd Tolsztoj Legenda egy lóról című művét, a grúz nemzeti színház főrendezője, David Doiasvili pedig egy nagyszínpadi Cseresznyéskertet jegyez. A Színház tavaly kiírt egy pályázatot fiatal, harminchárom év alatti rendezők, díszlet-jelmez-és látványtervezők számára. A nyertes csapat munkáját, a Padlást ősszel mutatja be a teátrum. Egy másik ifjúsági darab a Tüskevár tavasszal kerül színre.

Olt Tamás művészeti igazgató ismertette 2019/20-as tervezett évadot, valamint bemutatta az új tagokat:

Voith Ági (Jászai Mari-díjas magyar színésznő, rendező, érdemes művész), Szalma Tamás (Jászai Mari-díjas színész, rendező), Mészáros Tibor, Krajcsi Nikolett, Hüse Csaba, valamint az tavalyi évadban már gyakorlaton a színházban játszó Maizác Stefánia, Török Sára, Mucsi Kristóf és Törő Gergely Zsolt.

Címkék: díszévad, Csiky, felújít, társulat, színház, Kaposvár, kultúra