Az ásatást most az érdeklődők is megtekinthették. A város tervei szerint a jövőben szabadidőpark épül a volt vár helyén.

Több rajz is fennmaradt a várról, azonban nem mindegyik hiteles - magyarázta az érdeklődőknek az ásatásvezető régész. Molnár István azt mondja szeretnének pontos képet kapni a várról mire befejezik az ásatást.

null

A Nostra területén már két hónapja dolgoznak a régészek. Eddig már letisztították a feltárt falakat és próbálnak újabbakat is kiásni. A palánk egy részét is megtalálták. De számos leletre is bukkantak.

- Talán a legérdekesebbek azok az ágyugolyók, amiket találtunk ennek a palánknak a külső oldalán. Ezek mind olyan ágyugolyók, amelyeket az ostromnál elakadtak ebbe a palánkfalba - foglalta össze a Rippl-Rónai Megyei hatókörű Városi Múzeum régésze, Molnár István.

null

A Kaposvári Várat egyébként a 13-14. század körül építették. Négyzet alaprajzú lehetett, ráadásul úgynevezett mocsárvár, egy nagyobb lakótoronnyal. 1495-ben átélt egy ostromot, ezután átépíthették, 1526-ban pedig végvár lett. Még külső palánkvárral is megerősítették.

A látogatók egyébként még kézbe is vehették az itt talát leleteket például csontokat, kályhamaradványokat és lőszereket.

Címkék: vár, nyílt, nap, kultúra