A Kaposvári Egyetem Rippl-Rónai Művészeti Karának hallgatója, Helstáb Martin kapta a legjobb kevert technikával készült filmnek járó díjat a 63. Országos Függetlenfilm Fesztiválon. A „Sok-sok festék” című kisfilmjéért kapott elismerést október 26-án a budapesti A38 Hajó fedélzetén vehette át a kaposvári hallgató.

Az idei kategóriagyőztes, “Sok-sok festék” című dokumentumfilmje animált és élőszereplős képet vegyítve mutatja be az alkotással és pusztítással való közvéleményformálást. A zsűri külön kiemelte a film humorát, merészségét, a forma és tartalom összhangját.

helstabmartin_díjatvetel.JPG

A Magyar Független Film és Video Szövetség október 11. és 14. között rendezte meg az idei Országos Függetlenfilm Fesztivált, amelynek versenyprogramjába több száz nevezés közül 28 alkotás jutott be. Közülük 10 film alkotóit díjazták péntek este a budapesti A38 hajón szervezett ceremónián összesen 1 millió 250 ezer forintos díjalap felosztásával. A mások mellett a Magyar Nemzeti Filmalap, a Nemzeti Kulturális Alap, illetve a Magyar Művészeti Akadémia által támogatott filmfesztivál zsűrijét Papp László, Pálos György, Pócsik Andrea, Proics Lilla és Vincze Teréz alkotta.

Helstáb Martin animációs filmjeit már számos alkalommal díjazták hazai és nemzetközi filmes megmérettetéseken. A tavalyi függetlenfilm fesztiválon “Jó étvágyat, bogaram!” című filmjéért kapta meg a legjobb animációs film díját.

helstabmartin_fodij.png

Helstáb Martinnak valószínűleg ez az utolsó filmes díja, mivel szeptemberben bejelentette visszavonulását, miután megkapta Pécs város Márk Tamás-díját filmes és zeneszerzői munkásságáért. Azóta a vadonban él.

Címkék: függetlenfilm fesztivál, mozgókép, Helstáb Martin, kisfilm, fődíj, kultúra