Egyre népszerűbb a felnőttoktatás a Kaposvári Szakképzési Centrum intézményeiben. Az egészségügyi szakközépiskolában egy év alatt másfélszeresére nőtt a felnőtt oktatásban részt vevők száma. Sokan a biztos elhelyezkedés reményében ülnek újra iskolapadba.

- Nagy örömünkre szolgál, hogy ebben a tanévben nagyon sok tanuló iratkozott be hozzánk felnőtt oktatásra. Gyakorló mentőápoló, gyakorló ápoló és ápoló szakmákra, valamint szociális gondozó és ápoló szakra lehetett jelentkezni. Ezek a szakok mind olyanok, hogy biztos megélhetést tud valaki magának találni vele - mondta Veiger Katalin, a Szigethy Gyula János Egészségügyi Szakközépiskola igazgatója.

null

A Kaposvári Szakképzési Centrum 11 intézményében 1400-an választották idén a felnőtt oktatást, másfélszer többen mint egy évvel korábban.

Ők többségében esti tagozaton tanulnak.

- A munakerőpiacon a vállalkozás kereslete állandóan változik. Technológiák, technikák újulnak meg. Ehhez nekünk munkavállalóknak is fel kell készülnünk. Így fontos, hogy azok akik már szakképesítést szereztek, a tudásukat felfrissítsék és melette ha tanulószerződéssel jönnek hozzánk elmélet képzésre akkor kint a gyakorlati munkát vállalkozásoknál tudják teljesíteni - tette hozzá Csiba Ágota, a Kaposvári Szakképzési Centrum főigazgatója.

Idén a felnőttek 41 szak közül választhattak. A legnépszerűbb képzés a szakács, a pincér, az asztalos, a tehergépjármű-, illetve az autóbuszvezető.

Címkék: népszerűség, Kaposvári Szakképzési Centrum, szakképzés, kultúra