A Bárczi Gusztáv Módszertani Központ fiatal tehetségei nyitották meg a mai konferenciát. A Siker Kulcsa Te Vagy elnevezésű szakami műhelymunkán a felzárkózás, az esélyteremtés és a nemzeti tehetségprogram állt a középpontban.

A megnyitón elhangzott: Kaposvár támogatja a tehetségeket, a tehetséggondozást.

- Kaposvár közössége minden emberre úgy tekint, mint a közösség értékes tagjára. Igyekszünk megadni azt a lehetőséget, hogy ezek a tehetségek ki is bontakozhassanak - tette hozzá Oláh Lajosné, Kaposvár alpolgármestere.

A Kaposvár-Somogy Megyei Tehetségsegítő Tanács is egyre több tagozatot működtet. Idén megkapták a kiemelt mentori címet is.

null

- Magam és kollegáim számos helyen az országban, számos városban, számos intézményben bemutathattuk a kaposvári gyakorlatot és elmondhattuk a tapasztalatainkat - mondta Sárdi Péter, a Kaposvár-Somogy Megyei Tehetségsegítő Tanács elnöke.

A fogyatékosok fejlesztésével foglalkozó intézmények közül az országban egyedüliként a Bárczi Gusztáv Módszertani Központ kapta meg a minősített tehetséggondozó műhely címet.

- Harmincnyolcan nyerték el és az egyetlen gyógypedagógiai intézmény mi vagyunk. Így bemutathatjuk azokat a jó gyakorlatainkat és azokat a mintákat amiket kidolgoztunk - válaszolta Dr. Benczéné Csorba Margit, a Bárczi Gusztáv Módszertani Központ főigazgatója.

A Nemzeti Tehestégprogramban évről-évre egyre több fiatal vesz részt. Az elmúlt 8 évben több mint 10 ezer programot hajtottak végre és ezekben körülbelül 350 ezer gyermek tehetségének kibontakoztatását segítették.

null

Kisgyőri Roland, a Család és Ifjúságügyért Felelős Államtitkárság esélyteremtési főosztályvezetője hozzá tette: kiemelten támogatjuk a tehetséggondozó táborokat, bevezettük a nemek egyenlő esélyének a hozzáférését elősegítő programot. Ez azt jelenti, hogy olyan tudományterületeket vontunk be ahol a lányok, asszonyok részvétele alulreprezentált volt.

A Nemzeti Tehetségprogram megvalósításra eddig több mint 15 milliárd forintot fordítottak.

Címkék: bárczi gusztáv módszertani központ, teheség, segítés, konferencia, kultúra