Budapest mellett hat vidéki és három határon túli városban nyolcvan magyar és külföldi előadót láthat a közönség a nemzetközi dzsessznap alkalmából tartandó Jazznap.hu elnevezésű ingyenes rendezvényen.

Az ENSZ Nevelésügyi, Tudományos és Kulturális Szervezete, az UNESCO Herbie Hancock világhírű zenész javaslatára 2011-ben nyilvánította április 30-át nemzetközi dzsessznappá. A nemzetközi dzsessznap központi gálája az idén Oszakában lesz.

A nemzetközi dzsessznap magyarországi eseményei sorában a Művészetek Palotájában hat koncert lesz, köztük a Wolfgang Muthspiel osztrák gitárossal kiegészült, Kaltenecker Zsolt, Dés András és Piri Béla 1705 elnevezésű triójának az estje, emellett fellép mások mellett a Karosi Júlia Quartet, Rafael Márió Trió és a Santa Diver, az Opus Jazz Clubban a német Viktor Bürkland Trio és Thea Soti, az Orfeumban Farkas Gábor Gábriel dzsessztriója Sinatra-dalokat ad elő, a Nyitott Műhelyben a Juhász Gábor-Gyárfás István gitárduó zenél, a nagykanizsai Móricz Zsigmond Művelődési Házban a Berki Trió, a kézdivásárhelyi Jazz Caféban a Balázs Elemér Group hallható. Az éppen akkor zajló Médiawave-en a komáromi Monostori erődben a Raphael Wressnig & The Soul Gift Band ad koncertet.

Címkék: dzsessz, jazz, koncert, kultúra