A közelmúltban egy kuponoldal által elvégzett felmérést közölt le a 10 Yetis Public Relations. Eszerint a kutatás szerint sok amerikai gondban van a technikai jellegű kifejezésekkel. Nézzük, melyek okozzák (vagy éppenséggel nem okozzák) a legtöbb fejtörést:



A HTML-ről, amely valójában a webfejlesztők világnyelve, a megkérdezettek 11 százaléka mondta azt, hogy az egy szexuális úton terjedő betegség.

Az USB-t 12 százaléknyi amerikai válaszadó egy olyan mozaikszónak vélte, amely tulajdonképpen egy európai országot takar.

Meglepően sokan hibáztak a Blu-ray és a szoftver jelentését illetően is. A DVD utódjának szánt szabványt 18 százalékos arányban tengeri állattnak, a programok gyűjtűnevét, pedig 15 százalékban kényelmes ruhatípusnak vélték a megkérdezettek.

Az MP3-as audioformátumról a résztvevők, majdnem negyede gondolta úgy, hogy ez a kiterjesztés a "valóságban" egy Star Wars-béli robot típusa/neve.

27 százalék azt gondolta a gigabájt (1024 megabájt) mértékegységről, hogy egy dél-amerikai rovarról van szó.

Ezek után már csak hab a tortán, hogy az alaplapról, vagyis a motherboard szóról majdnem minden második válaszadó állította, hogy egy tengeri cirkáló fedélzetét jelenti.

Címkék: USB, MP3, Star Wars, szoftver, amerikai, számítógép, kultúra