Kaposvár 2003-ban vezette be ezt az utazási kedvezményt. Az évek során átlagosan 400 GYED-en, GYES-en lévő anyuka igényelte az ingyenes bérletet. 2012-ben az önkormányzat a bérlet helyett utazási támogatást vezetett be. 2014. január 1-től pedig ismét ingyenesen jár a rászoruló szülőknek.

kismama


-Idén 18 millió forintot különített el Kaposvár erre a célra, mert sokan számítottak a támogatásra. S mivel a gyermek, az egészség, és a biztonság a legfontosabb, ezekért sokat teszünk, mondta a polgármester. Szita Károly hozzátette: ez a segítség köszönet is az anyukáknak, hiszen 2013-ban 94 kisgyermekkel több született Kaposváron, mint egy évvel korábban.

Az idei összvonalas bérlet havonta 6590 forintba kerül. Az igénylők éves szinten így több mint 79 ezer forintot takaríthatnak meg, ezt az összeget költsék inkább a gyermekeikre, mondta a polgármester, mikor átadta az idei első Kismama bérlelet.

Füzi Zoltán Lászlóné, 3 gyermekes édesanya örült az ismét bevezetett támogatásnak: - Nagy segítség ez nekünk, mert egy nap kétszer is buszozom a gyerekekkel. -

A Kismama bérletet rászorultsági alapon igényelhetik. Azoknak a családoknak jár, ahol az egy főre jutó nettó jövedelem nem haladja meg a nyugdíjminimum 150%-át (42750 Ft).
Az ehhez szükséges kérelmet a Szociális Irodára kell benyújtani, s az azt követő hónap 1. napjától érvényes az ingyenes bérlet.

Címkék: kismama, bérlet, szita, város, kultúra, kaposvár