vizilo.jpg

CA Kaposvári Egyetem és a Lorántffy gimnázium csatlakozott Somogyból a rendezvénysorozathoz.
Céljuk, hogy bemutassák intézményüket és népszerűsítsék a természettudományokat.

Majd az érdeklődökkel elemezik ki a látottakat, akik szívesen meséltek a látottakról.

- Nagyon különleges dolgok, meg érdekes és értékes dolgok, nagyon különös volt nekem, még mindig élmény - árulta el az egyik diák.

A Kaposvári Egyetem másik termében a gyerekeknek szívószállal kellett képet kirakniuk vagy nem látó szemüvegben magot válogatniuk. Ez a szülőknek sem ment könnyen.

- Kipróbálhatja, hogy milyen egy látássérült ember szemével nézni a világot, ki kellett válogatni 3 féle magot külön. Borzasztó. Kifejezetten nehéz és kellemetlen volt szerintem - tette hozzá Bálint János.

image2.jpg


A Kaposvári Egyetem és a Lorántffy gimnázium csatlakozott Somogyból a rendezvénysorozathoz.
Kerekes professzor pedig a fenntartható fejlődésről beszélt az érdeklődőknek a Kutatók éjszakáján. De a takarmányok vizsgálatát is megtekinthették az érdeklődők.

A somogyi campus első ízben csatlakozott a kutatók éjszakájához.

- Azt gondoljuk a Kaposvári Egyetem kinyitja kapuit, mai napon meg is történt, kicsiknek, nagyoknak olyan programokat kínálunk, amit egyébként nem tapasztalhatnak meg - árulta el az egyetem felnőttképzési csoportvezetője, Gyöngyösiné Szabó Judit.

Izgalmas fizikai és kémiai kísérleteket láthattak a gyerekek a kaposvári református iskolában. Megismerkedhettek az elefántfogkrém effektussal is, amiben a diákok is segítettek.

Az iskola harmadik éve rendez programokat a kutatók éjszakáján.

- Itt a tudomány érdekességeit mutatjuk be, inkább azokat, amikre a tanórán nem kerülhet sor és külön érdekes, hogy ezt este tesszük - mesélte a Lorántffy református iskola biológia tanára, Farkasné Papp Ágnes.

A Kutatók éjszakája rendezvénysorozat célja, hogy a diákok érdeklődését felkeltse a természettudományok iránt, ugyanis egyre kevesebben tanulnak tovább ezen a vonalon.

image1.jpg

Címkék: budapesten, éjszakája, kutatók, somogy, kaposvár, kultúra