- Kaposvár a kaposváriaké. Ez az alapgondolat vezetett minket 2005. szeptemberében, amikor bevezettük a Kaposvár Kártyát. Ezzel a kaposváriak több szolgáltatás igénybevétele kapcsán olyan kedvezményeket kapnak, amelyek csak nekik járnak – mondta Szita Károly hétfőn délelőtt a Tourinform Irodában.
Kaposvár polgármestere ekkor adta át tulajdonosának a 20 ezredik Kaposvár Kártyát. Ábrámovics Antal néhány évvel ezelőtt költözött a somogyi megyeszékhelyre. Jelenleg művésztanárként dolgozik a Kodály Zoltán Központi Általános Iskolában.

A Kaposvár Kártyát az állandó kaposvári lakhellyel rendelkező és 14. életévüket betöltött kaposváriak, illetve az itt tanuló vidékiek igényelhetik. A kártyabirtokosok többek között 15 százalékos kedvezménnyel parkolhatnak, 10 százalékkal olcsóbban vehetik meg buszbérletüket vagy színházjegyüket, 20 százalékos kedvezményt kapnak a jégcsarnok és a fürdőbelépő, a kosár- és röplabdameccsekre szóló belépők árából.  

– A Kaposvár Kártya tulajdonosai egy év alatt mintegy 15 millió forintot spórolnak meg a kedvezményekkel – hangsúlyozta Szita Károly.

Az új kártya ára felnőtteknek 1270 forintba, gyerekeknek és nyugdíjasoknak 635 forintba kerül. Megújítása pedig ennek felébe. A Kaposvár Kártyákat idén november elsejétől már megújíthatják a kaposváriak, így elkerülhetik az év eleji sorbanállást. A most megújított kártyát is 2013. december 31-ig érvényesek.


Címkék: tulajdonsoai, kedvezmények, kártya, Somogy, kultúra, Kaposvár