A felújított zenés komédia hattagú élő zenekar közreműködésével mostantól a nagyszínpadon látható.

Az örökzöld slágerekkel gazdagított darabot Nyári Oszkár színművész főszereplésével, Tóth Géza rendezésében a budapesti Karaván Színház és a kaposvári Csiky Gergely Színház művészei állítják színpadra.

A történet:

A helyszín egy Adria-parti kisváros terecskéje, a hatvanas-hetvenes években. Itt éldegél Don Tomao, eladósorba került, enyhén beszédhibás lányával, könnyűvérű szobalányával, szomszédjában egy panziósnővel és egy kávézótulajdonossal. Erre a csendes, békés kis helyre egy külföldi látogató érkezik egy csodaszép fiatal lány személyében. Ez az esemény mindent a feje tetejére állít és ez még csak a kezdet. Egyre különösebb emberek vetődnek ide. Először egy vándormuzsikus, majd egy életunt milliomos, végül egy gyenge idegzetű hittérítő.

Az olasz komédia hagyományainak megfelelően a darabban először kibogozhatatlanul összekeverednek a történet szálai, hogy aztán a végén minden a helyére kerüljön. Mindenki megkapja azt, ami neki jár.

Az Anconai szerelmesek kacagtatóan fordulatos, kedvesen pikáns, félreértések és szerencsés egybeesések mentén alakuló, a commedia dell’arte hagyományaiból építkező, szórakoztató zenés előadás. Az örökzöld olasz melódiák, slágerek megdobogtatják a szívet, főleg azokét, akik a dallamok hallatán saját fiatal éveikre emlékeznek, és persze azokét, akiknek sokat jelent Bobby Solo, Gianni Morandi vagy Toto Cutugno neve (Solo noi, Quando quando, Ciao Bambina!, Felicitá, Volare, Ché sará).

Végső soron a mű nem tesz mást, mint olykor szellemesen, olykor szókimondóan szórakoztat, és egyúttal kiváló jutalomjáték a színészeknek.




Szereplők:

Don Tomao Nicomaco, anconai polgár Nyári Oszkár
Lucia, a leánya Czene Zsófia
Luigi del Soro, vándormuzsikus Gulácsi Tamás, Sipos György
Giovanni, a kávézó tulajdonosa Takács Géza
Drusilla, a húga Nyári Szilvia
Lucrezio, milliomos  Sarkadi Kiss János
Viktória, magyar lány Varga Zsuzsa
Dorina, Tomao házvezetőnője Kovács Zsuzsanna
Agnese, a panzió tulajdonosa Horváth Zita
Benito Sebesi Tamás
Adolfo Szvath Tamás
Valló Péter ötletéből írta Vajda Katalin
Dalszöveg: Fábri Péter

Zenekar: Sebesi Tamás, Somogyi Zoltán, Barabás Edit, Tolnai Rudolf,
Simon Annamária, Bárány Tamás/Kápolnás Attila  

Rendező: Tóth Géza

Jegyek a Csiky Gergely Színházban vásárolhatók.

Bővebb információk:
http://www.karavan.co.hu/
http://www.csiky.hu/

Címkék: Anconai szerelmesek, Csiky, előadás, színház, kultúra, Kaposvár