A zenekar ezúttal nem csak áthangszereli eddig jól ismert dalait, de Papp Sándor Zsigmond író-újságíró és vendégeik bevonásával egy merőben szokatlan műsorral lepik meg rajongóikat.

- "Idáig tudom a történetet" címmel turnéztok, egy merőben szokatlan műsorral. Honnan jönnek a történetek?
- Papp Sándor Zsigmond nevű kedves barátom írt egy könyvet, "Semmi kis életek" címmel. Kedvenc olvasmányom lett. Innen jött a rövid történetek ötletete. Hiszen ilyen mindenkinek van. Ha nem elég színes, hozzágondolunk valamit, kicsit csiszoljuk, jó story kerekedik belőle, aztán jöhet a dal.
- Minden koncertet ugyanúgy építetek fel?
- Nem. Minden előadás más és más, koncert közben is változtatunk, aszerint milyen korosztállyal jön el.
- Fontos a közönség?
- Mi mindig kíváncsiak vagyunk rá, mi van a nézők fejében, mit gondolnak rólunk, amikor a zenénket hallgatják.
- Most vendégművésze is lesz az együttesnek.
- Vedres Csaba zongorista (ex-After Crying) is vendégszerepel. Akusztikus műsorokban jó másfél éve velünk lép fel.


- Mi a titka a jó együttzenélésnek?
- Szeretni kell azt, amit csinálunk, folyamatosan megújulni, ez a titka annak, hogy fogadják a zenénket, és annak is, hogy sokáig együtt maradhassunk.
- A megújulás nálatok elvi kérdés. Mit szólsz azokhoz, akik néhány dallal tengetik az életüket, abból élnek?
- Nem ítélem el, ha valaki megír jó pár dalt, és ebből sokáig megél, de nem érdekel.
- A magánéletben is együtt a zenekar?
- Együtt is nyüzsgünk igen, de nem annyit mint régen. Nagyon kedves barátunk nemrégiben házavatót tartott a Balatonnál, nagyon jót szórakoztunk. Ez sokat nyom az együttes hangulatán.

kiscsillag

"Mindenkinek vannak történetei, vagy saját alapanyagból, vagy barátok, ismerősök életéből, jól végződik, rosszul végződik, folyamatban lévők, viccesek, tragikusak, vagy viccesek-tragikusak. Sokszor attól függ, milyenek aznap, hogy hogy kezdjük el, hol hagyjuk abba, kiről és miről, miért és kinek mondjuk. Begyakoroljuk őket, csiszolódnak, tömörödnek, ha nem elég színesek, hozzágondolunk egy másik hasonló sztoriból egy árnyalatot, míg a végén magunk se tudjuk, mikor és hol is volt, kivel történt és pontosan mi is. Illetve tudni véljük, de az már nem lényeges. Ekkor a történet már önmagában áll, levált az életről és lehet akár belőle mese, novella, vers, sőt még dal is. Ezen az estén dalok között, dalokban mesélünk el különböző halmazállapotú történeteket, verseket, novellákat - nem sokat, csak egy párat - amiből dalok születtek, vagy olyanokat amik dalokról jutottak eszünkbe. És hogy összeérnek-e a szálak valahol? Persze. A végén" - nyilatkozta a turné kapcsán a KaposPontnak Lovasi András, a Kiscsillag fő dalszerzője.


A turné első koncertje Kaposváron lesz, október 5-én pénteken.


hangász

Zenekar

A Kiscsillag egy komolyan vett hobbizenekar, negyvenkörüliek garázsrockzenekara, amely úgy alakult, hogy úgy alakult. Egy szép napon Lovasi András felfedezte magában a szunnyadó riffelős szólógitárost, vásárolt egy megfelelő hathúros hangszert és szólt a Kispál és a Borz egykori dobosának, Brautigam Gábornak, az ős-Kispál basszusgitárosnak, Ózdi Rezsőnek, valamint a PUF-os Leskovics Gábornak, ugornának már össze egy próbára. A próbák olyan jól sikerültek, hogy egyik követte a másikat és hamarosan összeállt a Kiscsillag zenekar első koncertműsora.


A koncertműsort koncertek, sőt klub- és fesztiválkoncertek sorozata követte, majd újabb számok jöttek, közben elkészült egy demó, végül pedig a teljes lemezanyag. A Kiscsillag debütalbuma a kritikák szerint az elmúlt évek legjobb Lovasi.anyaga. A 13+1 számot tartalmazó, háromnegyed órás Greatest Hits vol. 1. 2006-ban jelent meg és a mai napig 8000 példány fogyott belőle.


A zenekarból 2008-ban kivált Brautigam Gábor, helyette a Kispál és a Borzban is játszó Mihalik Ábel ült a dobok mögé. A zenekar ebben a felállásban készítette el második lemezét Örökre szívembe zártalak címmel, amely 2009 tavaszán került a boltokba.
A lemezmegjelenést a 2009-es év hátralévő részében országos lemezbemutató turné követte, kiegészülve több külföldi fellépéssel és három videoklip megjelenéssel.


A zenekar 2010 novemberében jött ki Sirály című kislemezével, amit a 2011. november 4-én megjelent Néniket a bácsiknak! című harmadik Kiscsillag nagylemez követett.

Címkék: Lovasi, vendégművész, András, Kiscsillag, kultúra